logo

A kosárban található termékek: 0 db Részösszeg: 0.00 Ft

Gyakran ismételt kérdések

 A bidé használata

Soha még nem használt bidét?

Tekintse meg általunk összeírt néhány pontban, hogyan kell helyesen használni!

1. A hagyományos bidé használata előtt érdemes a nagyobb szennyeződésektől megtisztítani az intim testrészt.

2. Sokan szembe ülve használják a bidét, hogy a szabályzókat könnyedén elérjék. Nem lényeges, hogy milyen pozícióban helyezkedik el a bidé felett. A lényeg az, hogy minden szennyeződést le tudjon mosni. Érdemes odafigyelni a pozícióra, hogy a ruhaneműink ne legyenek vizesek.

3. Állítsa be a vízsugár hőmérsékletét, és a víznyomást a legkényelmesebb szintre, javasolt fokozatosan emelni a hőmérsékletet! Ne kezdjünk azonnal forró vízzel, ugyanis az intim testrészeink érzékenyebben reagálhatnak, és fájdalmas következménnyel járhat.

4. A tisztálkodás végeztével, törölje meg testrészét száraz papírral, vagy tiszta törölközővel. Egyes típusokkal meg is száríthatja a mosott felületet.

5. Mosson kezet szappannal és vízzel!

Miért jobb bármely bidé funkciós wc ülőke mint a normál különálló bidé csésze?

A bidé edényeket a 17.század végén, a manapság is kapható normál különálló bidéket
(un. Bidé csészéket) pedig körülbelül 100 évvel ezelőtt találták ki, amikor még nem állt rendelkezésre ilyen technikai háttér, tudás és közel 100 éves tapasztalat az intim higiéniára vonatkozóan, mint napjainkban, valamint akkoriban még a helytakarékosság sem volt fontos szempont egy (különálló bidé kb.. plusz 1,5 m2 helyigény) de a helytakarékosság csak egy plusz érv a korszerű bidés wc ülőkék mellett.

További érvek a bidé funkciós wc ülőkék mellett:

  1. nem szükséges átköltözni wc használat után a bidé csészére és ott egy megterhelő guggoló testtartásban a bidé fölé görnyedve kézi segítséggel elvégezni a tisztálkodást, hanem a wc használat után kényelmesen ülő helyzetben (az új típusoknál) mindennemű mozgás nélkül végezhetőek az intim tisztálkodások (ülep tisztító és hölgy intim tisztító része is !) sőt az elektromos típusok esetében még a wc papír használata is mellőzhető, mivel meleg levegős (állítható hőmérsékletű levegővel) szárító funkcióval is rendelkeznek.
  2. A különálló bidé csésze esetében fennállnak bizonyos baleset veszélyek is mivel a különálló bidé csésze használatakor óhatatlanul víz kerül a bidé közelében lévő padlóra ami a használója részére egy óvatlan pillanatban elcsúszást, balesetet okozhat. (működésünk elmúlt 20 évében rendkívül sok fenti balesetről hallottunk)

Van-e olyan változat, hogy csak hideg-meleg vizes, nem kellene szárítás, és ülőke melegítés?

A Mechanikus bidé típusainknál (Easy-bid, Toalet-Bidé, Color-bid és Design-bid típusok)
hideg és meleg víz odavezetése is szükséges, tehát ezek a típusok nem melegítik a vizet
azonban, ha nem probléma odavezetni a meleg vizet is a készülékhez akkor javasoljuk ezeket a típusokat.
Ezekben az egyszerűbb és olcsóbb típusokban nincs szárítás és ülőke melegítés funkció.

Az elektromos vízmelegítős  megoldás érdekelne, de nem tudom hol,  hogyan, és mibe melegszik fel a víz?

Az elektromos bidé készülékek esetében (Electro-bid, Lux-bid, Comfort-bid ECO és Comfort-bid Luxus típusok)
elegendő csak hideg víz csatlakoztatása, mivel saját maguk melegítik fel a vizet.

A víztartályba?

Az elektromos típusoknál a készülékek belsejében található egy víztartály:  1,1-1,5 literesek amelyekben melegítik fel a készülékek rövid idő (pár 10 másodperc) alatt a hálózatból érkező hideg vizet az Ön által beállított meleg hőmérsékletre.

A víz átfolyáskor melegszik a hálózati csőrendszerbe?

Nem, a fent leírtak alapján melegszik a víz a készülék saját tartályába, nem a csőrendszerbe.

Érdekelne még az is mindez együtt mennyibe kerül, és házilag megoldható-e a beszerelés?

A weboldalunkon: www.easybid.hu  az összes típusnak megtalálja az árait (bruttó, áfás árak vannak feltüntetve).
Igen akár házilag is megoldható a beszerelés, nem különösebben bonyolult felszerelni a készülékeket, de akár a beépítést is megrendelhetik tőlünk, de nem kötelező ! és nem a garancia feltétele, hogy cégünk szerelje be !
Bármikor kérhetnek tőlünk akár telefonos segítséget is, ha elakadnak a beépítés során.

Olyan “bidés” WC tetőt keresek, ami árammal melegíti fel a vizet – mivel nincs meleg víz

Termékeinknél az elektromos bidé termékek között több típus közül is válogathat, mely készülékekhez elegendő csak a hideg víz bekötése.

Félünk megvenni egy bonyolultabb elektromos típusú bidét, mert mi lesz ha később meghibásodik ?

Készülékek szervizelése és alkatrészellátása mennyire megoldott ?

Mivel cégünk az általa forgalmazott készülékek hivatalos és kizárólagos képviseletét látja el, ebből adódóan biztosítjuk bármely készülékünk garancia időn túli javítását és szervizelését is és természetesen az alkatrészellátás is ebből adódóan biztosított.
Németországban 1919 óta azaz közel 100 éve szolgáljuk ki a kedves megrendelőinket,
Magyarországon pedig 1990 óta azaz több mint 20 éve állunk a kedves vásárlóink rendelkezésére, tehát nem kell attól tartaniuk, elég csekély a valószínűsége, hogy a későbbiekben nem lesz kihez forduljanak esetleges problémáikkal.
Fentiektől függetlenül pedig természetesen a Mi célunk is az, hogy Önöket a legjobb és legmegbízhatóbb minőségű készülékekkel lássuk el.

Mennyibe kerül a bidé beépítése ?

Mechanikus bidé funkciós wc ülőke esetében  (Dush-bid, Bidush, Eco-bid, Easy-bid,  Toalet-Bidé,  Color-bid,  Design-bid  típusok )

Hideg - meleg víz kiépítése:  az általános beépítési költség:  5 – 15.000.-Ft. kalkulálható, de pontos összeget csak a helyszin ismeretében tudunk megállapítani !

Elektromos bidé funkciós wc ülőke esetében  ( Electro-bid,  Lux-bid,  Comfort-bid ECO,  Comfort-bid LUXUS típusok )

Hideg víz kiépítése:  az általános beépítési költség:  5 – 15.000.-Ft. kalkulálható, de pontos összeget csak a helyszin ismeretében tudunk megállapítani !

Amennyiben nincs a helyszinen FÖLDELT ! konnektor kiépítve:

Elektromos konnektor kiépítése:  az általános beépítési költség:  5 – 15.000.-Ft. kalkulálható, de pontos összeget csak a helyszin ismeretében tudunk megállapítani !

Milyen wc csészékre lehet felszerelni az Önök által forgalmazott bidé készülékeket ?

Az alábbi típusok (az elmúlt 20 év tapasztalatából) abszolút UNIVERZÁLISNAKbizonyultak:   Dush-bid kézi zuhanyok,  Bidush hideg vizes adapter, Eco-bid hideg meleg vizes adapter, Easy-bid bidé funkciós ws ülőke, Toalet-Bidé wc ülőke bidé funkcióval (bár a Toalet-Bidé-t monoblokkos wc-hez nem javasoljuk, pusztán csak a középen lévő vizbekötések miatt esztétikai szempontból)

Az alábbi modern új típusú mechanikus (Color-bid, Design-bid) és elektromos (Electro-bid, Lux-bid, Comfort-bid ECO és LUXUS)  bidé készülékek esetében is mindössze 3 fontos szempontot kell figyelembe venni:

1.  wc cszésze teljes sík felületű hossza (monoblokkos wc esetén a tartály végétől kezdődő sík felület a wc csésze eljéig összesen)   optimális hossz:  minimum 49 cm

2. wc csésze szélessége (a legszélesebb ponton)  optimális esetben 36 – 40 cm közötti tartományban

3. wc cszészén található 2 darab rögzítő lyukak távolsága egymástól   optimális esetben  12,5 – 22,5 cm közötti tartományban

Földön álló wc cszészék:

földön álló wc cszésze esetében a fentieknél megadott kissebb méretek esetén is passzolni fog a bidé, ilyen csszésze például az Aföldi BÁZIS típusai

Monoblokkos wc cszészék:

Monoblokkos wc csésze (az a wc csésze típus aminél a wc öblítő tartály a wc hátuljára van ráültetve) esetében az alábbi piros "?" méretek fentiekkel való összevetése szükséges

Fali (falra függesztett wc csészék):

Fali (azaz falra függesztett) wc cszésze esetében a legkönnyebb megfelelő típust választani, de a piros "?" megjelölt méretek összevetési itt is szükséges

Fentiektől függetlenül meglévő wc cszészéje esetén is amennyiben az Ön jelenlegi wc csészéje fenti irányadásoktól eltérést mutat, célszerű velünk felvenni a kapcsolatot, hogy megtaláljuk az Önnek leg megfelelőbb megoldást. Tőlünk azt nem fogja hallani, hogy: sajnos nem megoldható !