logo

A kosárban található termékek: 0 db Részösszeg: 0.00 Ft

Orvosi vélemény

A bidé használata és az aranyér, az érsebész szempontjából.

“Csak akkor tudja meg mindenki miért szükséges az altesti higiénia, amikor gyulladás vagy tályog és egyéb borzasztó dolog keletkezik ott, ahol a leginkább érzékeny.

Te utaztál 1000 km-t ülve aranyérrel? Hát az élményt, nem kívánom senkinek.

Nem véletlen, hogy már a krisztusi korban is nagy hangsúlyt fektettek a személyi higiéniára, lábmosásra is. Az emésztőrendszerünk tele van baktériumokkal. Ezekkel symbiosisban élünk, ne pusztítsuk ki, mert beláthatatlan következményei lesznek. Például vérzékenyekké, válunk. Te ezt tudtad? Ami a bélrendszerünkben van az jó ott ahol van, de ha kikerülve utat talál repedésen a bőrbe kerülve gyulladásokat okoz, sipoly járatok keletkezhetnek, bélvég viszketés, tályog alakul ki.

A székletürítés után durván ne dörzsöljük a végbélnyílást, mert bevérezhet, megrepedhet. Óvatosan tisztítsuk, puha papírt vagy olajjal impregnált kendőt használjunk. De a legfontosabb, hogy minden székelést követően mossuk le a fenekünket, gondosan és vigyázva a végbélnyílásra, semleges szappant használva. A vízsugár csökkenti a végbélnyílás körüli baktériumok számát. Mi ezt szaknyelven lavage-nak mondjuk.

A bide használata nem kispolgári csökevény, hanem alapvető tisztálkodási eszköz. Aki eddig még nem használta, ajánlom próbálja ki és egész más világba csöppen. Ha mindenki használná, nem lenne olyan sok végbéltáji panasz.”

Dr. Guba Áron
Érsebészeti magánrendelés
Időpontegyeztetés, bejelenkezés: 06 70 379 52 01

www.veszpremiersebesz.hu